В Министерството на отбраната не е получавано предложение от Нидерландия за предоставяне на

...
В Министерството на отбраната не е получавано предложение от Нидерландия за предоставяне на
Коментари Харесай

Министерството на отбраната не е получавало предложение от Нидерландия за самолети F-16

„ В  Министерството на защитата не е получавано предложение от Нидерландия  за  даване на самолети F-16 MLU , при даване на МиГ-29 и Су-25 на Украйна “.

Това обявиха от министерството в отговор на питане на  за опцията за придобиване на F-16 от Нидерландия.

От МО допълват, че още през юни е изпратено писмо до Министерството на защитата на Нидерландия за  предоставяне на F-16 MLU втора употреба за потребностите на Военновъздушните сили  на България.

„ Министерството на отбраната  преглежда всички вероятни варианти , в това число и тази “, декларират още от министерството.

По-рано денем се появи информация, че държавното управление на Нидерландия обмисля да трансферира  някои от непотребните си F-16 на съдружник от НАТО , с цел да може последният от своя страна да даде своите МиГ-29 на Украйна.

Списание EW Magazine написа, че Хага обмисля да предостави непотребни изтребители F-16MLU на съдружници от НАТО в Източна Европа, с цел да могат те от своя страна да дарят изтребители МиГ-29 на Украйна.

Според порталът Aviacionline defensa,  един от основните претенденти би била България , която възнамерява да пенсионира остарелите си МиГ-29 Fulcrum („ опорна точка “) от 2023 година и се интересува от наемането на ескадрила западни изтребители, с цел да обезпечи въздушната си защита до идването на първите осем мостри съвременни F-16 Block 70 през 2025 г.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР